Založ si blog

Zima Kapitola I (Príbeh)

Zima Kapitola I

 

Bol piatok večer a Peter pracoval na skrinke ktorú kúpil svojej žene ako darček. Peter bol tak strašne unavený že nechtiac zaspal. Na druhy deň ráno keď sa Peter zobudil šiel si dať kávu a v tom si všimol že ma zavalené okno snehom.

 

začudoval sa a šiel zistiť čo to znamená, prišiel do chodby a hneď na to otvoril dvere a v tom sa na neho vysýpala kopa snehu. Peter nechápal čo sa to deje a tak vybehol na druhé poschodie ale aj tam boli zavalené okna snehom. Len tak si hovoril ako môže za jednu noc napadnúť viac ako 10 metrov snehu. Peter sa rozhodol zavolať svojej rodine ale márne telefón bol hluchý. Peter sa niekoľko krát pokúsil prekopať cestu von ale vždy napadlo viac snehu, ten sneh pomalí mrzol a mrzol.

 

Peter si vytvoril pravidla díky ktorým mohol mat kontrolu. Rozrúbal nábytok aby si mohol kúriť, zapisoval si jedlo aby mohol šetriť, roztápal ľad aby nebol smädný. Takto to šlo zo pár týždňov. Peter chytil signál v rádiu, tato snežná kalamita bola spôsobená novým strojom na ovládanie počasia ktorý prestal fungovať. Peter sa pousmial, vedel že všetko už bude dobre a začal teda znova kopať tunel. Po par hodinách si dal prestávku, na druhy deň sa Peter zobudí na zvuky lietadiel hneď vlezie do tunela ktorý si vykopal a pokračoval v kopaný. Jeho ruka sa dostala na vzduch, rýchlo sa prekopal cely. Svetlo ho oslepilo ale to ho neodradilo celým telom vyliezť z tunela.

 

Obzrel sa… nikde nič iba biela snehová rovina, pustina, nič žive nič mŕtve. V tom Peter započul zvoniť telefón, hneď vliezol do tunela aby telefón zdvihol. Ozvala sa jeho žena, miláčik si tam povedala Petrova žena. Peter na to áno som zlatko kde si ? spýtal sa Peter, som zaseknutá v aute povedala Petrova žena, a kde sú deti ? spýtal sa Peter, Ja neviem asi v kostole odpovedala Petrova žena, neboj sa nič zlatko idem si po teba…

Bez minulosti

04.06.2017

Bez minulosti otvoril oči a rozpráva. žijem, každé ráno sa zobúdzam s pocitom že som niečo zabudol, dúfam že to nie je nič dôležite, moje pocity sú zamlžene. Pred pár rokmi som … ja vlastne neviem … bože teraz som si to uvedomil ta vec na ktorú zabúdam je moja minulosť. Bol dezorientovaný. Kde som býval ? Čo som počas svojho života robil ? Prečo som zabudol ? Čo sa [...]

Les Kapitola II (Príbeh)

27.03.2017

Les Kapitola II Rozprávač Tomáš sedí v kuchyni a rozmýšľa čo bude robiť s tou skupinou čo mu zabila psa. Tomáš sa nadýchol, obliekol, a šiel pomalým krokom do obchodu. Pozoroval každého jedného človeka ktorého videl, keď konečne prišiel do obchodu zobral si pečivo a šiel k pokladni. Predavačka Dobrý deň, vy ste tu nový že ? Tomáš Áno, [...]

Najlepšie filmy podľa mňa (Téma)

26.03.2017

Vitajte pri ďalšej téme. V tejto téme rozoberieme najlepšie filmy podla mňa, ak by sa Vám zoznam nepáčil kľudne napíšte svoj názor. Články sú zase po česky lebo som chcel kvalitný popis filmu, Čerpal som z ČSFD.cz. Nepamätám si všetky filmy ktoré som kedy videl takže tu máte iba filmy ktoré sa mi zaryli do pamäte. 1. Fight Club/Klub bitkárov CSFD.cz – 88% [...]

Colonial Coin Britain

Vzácne mince čakali na dražbu sto rokov. Prečo ich nezískali dedičia hneď po smrti boháča?

27.04.2024 09:00

Dánsky obchodník s maslom Lars Emil Bruun medzi numizmatikmi vyčnieval. Aké mince vlastnil a čo si želal, aby s nimi urobili po jeho smrti?

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

Python

Robím to čo ma baví, potichu a pomaly, ale raz to odhalím.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 27530x
Priemerná čítanosť článkov: 2294x

Autor blogu

Kategórie